Sådan arrangerer du en sund konfirmation

Sådan arrangerer du en sund konfirmation

Skal du snart til at arrangere en konfirmation, men vil du ikke holde en traditionel konfirmation som alle andre, men i stedet have en mere sund konfirmation, kan det sagtens lade sig gøre.

Her kommer vi med nogle forskellige bud på, hvordan du kan holde en konfirmation, som ikke har alle de samme usunde vaner, der kan være at finde til en traditionel dansk konfirmation. Så kan du selv vælge de råd, der giver mening for dig.

Skal der være alkohol?

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at overveje, om der skal serveres alkohol til konfirmationen. Ikke fordi at folk plejer at vælte rundt til en konfirmation, men der bliver vel og mærke skænket en del vin og øl i løbet af dagen, og det er jo ikke ligefrem sundt.

Du kan i stedet vælge at servere danskvand, evt. sodavand, juice og iste i løbet af dagen, hvis du har det bedre med det. Eller også kan du skære ned på mængden af alkohol og måske bare nøjes med at servere vin til maden, men så undgå at have øvrigt alkohol liggende.

Lav sjove aktiviteter

En sund konfirmation kan også indeholde mange gode og sjove aktiviteter, hvor gæsterne skal ud at røre sig. Det kan være en skattejagt, en gåtur, en dans eller to eller hvad du nu kan finde på, hvor de ikke bare skal blive siddende på deres bagdel.

Underholdning til konfirmation må dog også stadig gerne indeholde taler, en tips13 og hvad der nu ellers plejer at være med. Men hvis du gerne vil gøre det lidt sundere og anderledes, kan det være godt at få dine gæster i gang med at bevæge sig. Om ikke andet så bare en smule.

Salat og grøntsager i stedet for steg og sovs

Så kan det også være oplagt at tage et kig på menuen til konfirmationen. Skal der serveres steg, sovs, kartofler og hvad der nu ellers hører sig til et solidt dansk festmåltid, eller er der plads til at erstatte noget af kødet og kartoflerne med salat og grøntsager i stedet?

Du kan jo evt. overveje at lave en vegetar menu eller en vegansk menu, hvor der tit er mange sunde råvarer involveret. Der er mange måder at lave et sundt festmåltid på, og der er ingen, der siger, at du skal lave en klassisk menu, som mange andre gør til en konfirmation.

Husk at lytte til konfirmanden

Det er dog i sidste ende også essentielt, at du lytter til konfirmanden og dennes ønsker. Det er jo klart, at det også skal være en dag, som konfirmanden bliver glad for, og som vedkommende vil se tilbage på og huske mange år fremover.

Selvom det kan være sundt at indlede nogle sunde initiativer, skal du hele tiden have konfirmanden med på råd, så det også bliver en dag, konfirmanden vil blive glad for. Det nytter ikke noget at holde en konfirmation, kun som du vil have den. Det bliver ikke sjovt for andre end dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.