Sådan sammensætter du en sund julemenu

Sådan sammensætter du en sund julemenu

Er du træt af den samme julemenu hvert eneste år? Enten er det bare blevet lidt for ensformigt, og du ønsker nye og spændende alternativer. Eller også kunne du godt tænke dig nogle sundere alternativer til den meget fede og sukkerholdige mad. I begge tilfælde er der her et par tips til, hvordan du fornyer julemåltidet med en billig grill til haven.

Tilbered dit kød på en ny måde

And eller flæskesteg? Det er de to ting, man kan vælge imellem til juleaften, og du tænker sikkert, at det er der ingen, der skal røre ved. Og bare rolig. Du behøver ikke udskifte dit kød, hvis du ikke har lyst. Derfor er der stadig fornyelse at hente på denne front. Du kan nemlig overveje, om det er på tide at begynde at eksperimentere med en grillet udgave. Hvis overvejer at anskaffe dig en gasgrill, kan du læse om fordelene mellem en weber q3000 vs q3200-udgaven her. Med en gasgrill, der kan stå udenfor hele året, kan du opnå en dejlig sprød overflade på både and og steg og sikre saftigt og smagfuldt kød. Lær mere om, hvorfor du bør bruge en gasgrill til julekødet og få inspiration til opskrifter online.

Spændende og knasende friskt tilbehør

Selvom salater måske ikke er en del af den klassiske julemenu, så kan det være super lækkert. Især hvis du vælger at lave en salat af frisk kål. Snitter du kålen fint og blander den med forskellige former for frugt og nødder, så har du en rigtig lækker, sprød og utroligt nærende salat. Rødkål er godt sammen med appelsiner, tørrede figner og valnødder, valnødder er også velegnede i rosenkålssalaten, hvor du desuden skal spæde op med æbler og granatæblekerner. Endelig er spidskål fantastisk i en salat med æbler og ristede mandler. Alle tre salater gør sig glimrende som tilbehør til julemiddagen.

Andre alternativer

Der findes masser af andre måder, du kan gentænke julemenuen. Du kan skifte de kogte kartofler ud med bådkartofler eller hasselbackkartofler, som du steger i ovnen. Flere helsesider foreslår at lave risalamanden på hytteost og yoghurt, så man undgår de kalorieholdige ris. Endelig er der også flere former for sunde alternativer til konfekt, fx havregrynskugler lavet af dadler. Alt sammen kan det være med til at forny julemåltidet og måske også gøre det en smule sundere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.