Sådan holder du kroppen sund i grillsæsonen

Sådan holder du kroppen sund i grillsæsonen

Vil du gerne forblive i god form og holde en sund krop over sommerferien, har vi her lavet et par fifs til dig, så du kan blive ved med at holde dig sund over grillsæsonen.

Mangler du en grill oversigt, kan du finde gode Weber gasgrill tilbud her.

Fuld knald på kød og grøntsager

Du skal ikke være bange for at grille. Der er masser af lækre madvarer, du nemt kan grille, og som stadig er sunde for dig at spise, selvom de ryger på en grill.

Det kan eks. være en god idé at spise masser af kød, fisk og grøntsager. Alle tingene kan nemt grilles, og du skal derfor ikke gå ned på fødevarernes kvalitet, bare fordi du begynder at grille mere, nu hvor solen kigger frem oftere, end den plejer at gøre.

Hold igen med flutes og flødekartoflerne

Så er det også en god idé at holde igen med de hvide kulhydrater i form af hvidløgsflutes, pastasalater og flødekartoflerne. De smager pokkers godt, men det sætter sig jo alt sammen. Så hellere spise en kotelet mere end et par pølsebrød.

Det kan også være en rigtig god idé at holde dig fra det sukkerholdige tilbehør som sennep, ketchup, remoulade og nogle former for dressing, da der typisk er meget sukker i disse produkter. Lav gerne din egen dressing, hvis du har mulighed for det, eller gå efter en dressing uden tilsat sukker.

Skær ned på alkohol

Grillsæsonen byder jo også gerne på et dejligt glas vin eller en kold øl ved middagsbordet. Selvom det jo smager godt, sætter det sig også direkte på sidebenene, og alkohol er noget af det, der feder mest i vores daglige indtag af føde- og drikkevarer.

Derfor kan det være en rigtig god idé at skifte vinen ud med danskvand eller lignende, så du ikke får de ekstra kalorier ind. Maden smager jo ikke bedre af, at du drikker vin eller øl ved siden af. Det kan sagtens smage godt, selvom du får et glas vand ved siden af.

Husk at få bevæget dig over sommeren

Og så er det jo bare en rigtig god idé at sørge for at få bevæget kroppen over sommeren. Der er masser af mulighed for at komme ud at røre dig i det gode vejr, og om du svømmer, cykler, løber, spiller volleyball med gutterne eller hvad du finder på, spiller ikke den store rolle. Bare du får dyrket en masse motion.

I sommervarmen kan vi let komme til at ligge stille og spise lidt for mange usunde ting og sager. Sørg for at motionere ofte. Så skal du heller ikke bekymre dig nær så meget om, hvad du putter i munden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.